De 10 beste gegrilde groenten voor uw volgende barbecue in de achtertuin

Bij de voorbereidingen voor een kookfeest nemen veel thuiskoks veel vlees mee - van hamburgers tot steaks tot worst - en misschien een maiskolf of twee.

In feite kun je zowat elke groente grillen op uw barbecue of Big Green Egg met heerlijke resultaten. Volg gewoon een paar eenvoudige richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw groenten perfect gaar en gekruid zijn.

Zo bereidt u uw grill voor

Zorg ervoor dat de grillroosters goed schoon zijn zodat de groenten niet blijven plakken. Laat uw grill 10 tot 15 minuten voorverwarmen om al het voedsel dat aan de roosters vastzit te verbranden, en gebruik dan een staalborstel met een lange steel om ze schoon te maken. Vouw een papieren handdoekje in een vierkantje, doordrenk het met olie en breng met een metalen tang een dun laagje aan op de roosters. Gebruik een olie met een hoog verhittingsniveau, zoals canola-, groente- of arachideolie.

1. Champignons

De smaakvolle paddenstoel heeft een vlezige textuur die zich uitstekend leent voor grillen. Kleine paddenstoelen kunnen het beste in een beetje olie of marinade worden gewikkeld en aan een spiesje worden gespiesd, in een grillmandje worden gelegd of in een foliepakketje worden gedaan om te voorkomen dat ze door het rooster vallen. Grote paddenstoelen zoals portobello's kunnen in hun geheel worden gegrild - omdraaien indien nodig - of in plakjes worden gesneden. Grill op matig tot hoog vuur gedurende 8 tot 20 minuten, of tot ze mooi bruin en gaar zijn (minder tijd voor kleinere champignons, meer tijd voor grote champignons en foliepakketjes).

2. Bloemkool

"Grillen van bloemkool is een geweldige manier om een flauwe groente te veranderen in een rijk, zoet gerecht dat bevredigend en keto vriendelijk is," zegt Jovanovich. Snijd de bloemkool in dikke plakken en bestrijk ze lichtjes met olie of een marinade op oliebasis en breng op smaak. Bak direct op de grill op middelhoog vuur gedurende ongeveer vijf minuten per kant, of tot ze gaar zijn met mooie grillstrepen. Probeer de topping eens met een salsa verde, blauwe kaassaus of zelfs barbecuesaus.


3. Asperges

De dunne, groene stengels kunnen goed tegen een hoge warmtebron en komen rookachtig en knapperig uit de grill. Doe de asperges in olie en leg ze direct op middelhoog of hoog vuur. Zet ze loodrecht op het rooster zodat ze er niet doorheen vallen. Jovanovich raadt aan ze een- of tweemaal te draaien en ze goed in de gaten te houden omdat de groente "binnen enkele minuten gaar is". De gekookte stengels moeten helder groen zijn met knapperige toppen. Maak ze af met een beetje zout en een kneepje citroen.